Nyheter

En viktig rekrytering är i hamn!

  • Mar 19, 2019
  • 10:27 AM

Kopparstaden, Falu Kommuns allmännyttiga bostadsbolag, gav Ageniuz i uppdrag att rekrytera en ny VD, sommaren 2018. Efter en spännande process, tillträdde Susanna Karlevill tjänsten i början av januari. Vi träffar Susanna på ett café i Falun efter att hon varit på plats på sitt nya jobb i några veckor.

Hur känns det så här långt?

- Fantastisk roligt! Dagarna är fulla av energi och mycket nyfikenhet.

Är det som du förväntade dig?

- Bättre! Och då hade jag höga förväntningar innan. Jag har fått ett otroligt varmt mottagande.

Vad vill du åstadkomma som ny VD för Kopparstaden?

- Vi är ett framgångsrikt bostadsbolag och jag vill hjälpa till att ta oss vidare in i framtiden. De frågor som är högst på min agenda just nu är hållbarhet och kundfokus. Hållbarhet är ju ett brett begrepp, det handlar om ett socialt, ekonomiskt- och miljömässigt perspektiv.

Hur upplevde du rekryteringsprocessen?

- Processen var i sig energigivande. Intervjuerna var informativa och möjligheten att träffa styrelsen och ledningsgruppen var lärorikt och nyttigt. Det blev en balanserad process där alla parter fick en möjlighet att skapa sig en bild av varandra.

Du har ju en gedigen erfarenhet från stålbranschen, hur har övergången till ett kommunalt bostadsbolag fungerat?

- Jag ställer nog annorlunda frågor eftersom jag har andra ögon. Bland annat kring säkerhetsfrågor, som ju är en fokusfråga inom industrin. Nu har jag jobbat en månad och jag har kommit så långt att jag börjar förstå vad det är jag inte kan. Min lista på saker att googla och youtuba börjar bli lång.

Vad ser du fram emot nu?

- Att få tränga in i hållbarhetsfrågorna, hur vi ur olika perspektiv som ekologiskt och socialt kan vara en viktig aktör för boendet i Falun samt hur vi kan sätta kunden i fokus och skapa värde för våra hyresgäster.  Sådana frågor brinner jag för. Vi har kommit en bra bit på väg, men det finns fortfarande mycket att göra.

Other News